ZORBALIĞA HAYIR!

Okul Psikoloğumuz Sinem Biçer tarafından; benzer yaş grubu çocuklar arasında, kasıtlı ve sürekli olarak sözel, duygusal ya da fiziksel saldırganlıkla rahatsızlık verme anlamına gelen akran zorbalığı konusunda öğrencileri bilinçlendirmek üzere 3. ve 4. sınıf öğrencilerine eğitim verildi.

Tüm dünyada önemli bir sorun haline gelen zorbalıkla karşı karşıya kalan çocukların nasıl davranması gerektiği konusunda yönlendirici bilgilerin olduğu bu eğitimde; zorbalığın kötü bir davranış olduğunu, akran zorbalığı ile mücadele etmenin yollarını, arkadaşlığın önemi anlatıldı.

Öğrencilerin konuyu daha iyi kavrayabilmeleri için eğitim, video ve görsellerle de desteklendi. Aynı zamanda, sınıfta interaktif bir ortam oluşturularak, öğrencilerin zorbalık hakkında neler düşündükleri, bu durumla karşılaştıklarında baş etme becerilerinin neler olduğu tartışıldı.

31.03.2016