KURUMSAL

Özel 3 Mart İlköğretim Kurumu, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin bir kurumudur ve Uludağ Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde yaklaşık 19 dönümlük arazi üzerine yapılması hedeflenen "Uludağ Üniversitesi Eğitim Yerleşkesi"nin tamamlanan ilk adımıdır. 2010-2011 yılında eğitim-öğretime açılan okulumuz, kurulduğu 1995 yılından beri eğitimin içinde yer alan, eğitim alanında yaptığı çalışmalarla örnek olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin  anaokulundan üniversiteye eğitim hedefi doğrultusunda yoğun bir emek sonucu Beşevler Anaokulu'ndan sonra açtığı ikinci okuldur.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi Özel 3 Mart İlköğretim Kurumu; eğitime olan bakışı, eğitimde üstlendiği misyonu, eğitim ortamı, öğretim programı, okul projeleri, sosyal etkinlikleri, okul aile ilişkileri, tam donanımlı öğretmen ve alanında uzmanlaşmış idari kadrosu ile en değerli varlıklarımız çocuklarımıza kaliteli bir eğitim vermek için Bursa'da 20 Eylül 2010 tarihinde kapılarını eğitim-öğretime açmıştır. İsmini, ülkemiz için çok önemli bir dönüm noktası Cumhuriyetimizin 3 temel yasasından biri olan Öğretim Birliği Yasası'nın kabul edildiği tarih 3 Mart 1924'ten aldı. Okulun temeli, yasanın kabul edilişinin 84. yıldönümü olan 3 Mart 2008 tarihinde YÖK eski başkanı Kemal Gürüz ve dönemin Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran tarafından atıldı. 52 derslikli ve 1040 öğrenci kapasiteli inşa edilen modern binası ile okulumuz geniş bir alana kurulu ve çam ağaçlarının yanında yer almaktadır.

Eğitim Anlayışımız

• Bireysel farklılıklar dikkate alınır.
  • Bilgiyi ezberlemek yerine keşfetmek öğretilir.
  • Geçici öğrenmeler yerine kalıcı öğrenme sağlanır.
  • Öğrenmeyi öğrenme, aktif öğrenme, proje tabanlı öğrenme amaçlanır.

Okulumuzda;

• Ferah ve aydınlık derslikler
  • Öğrencilerin sorunsuz kullanabileceği çok geniş koridorlar ve merdivenler
  • 24+1 multimedya bilgisayardan oluşan Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı
  • Kütüphane
  • Seramik fırınının da bulunduğu seramik atölyesi
  • İlkokul ve ortaokul müzik Derslikleri
  • Beden eğitimi ve Cimnastik Salonu
  • Okul öncesi hazırlığa göre düzenlenmiş ana sınıflarımız ve oyun parkımız
  • İlkokul ve Ortaokul için ayrı ayrı, doğa ile iç içe bir bahçe ve oyun parkı
  • Okul bahçesinde voleybol, basketbol, kort tenisi, golf alanları
  • Bahçemizde çocuklarımızın kendi ürünlerini yetiştirebilecekleri mini seralar
  • İlkokul ve Ortaokul Fen Bilimleri Laboratuvarları
  • İlkokul ve Ortaokul Görsel Sanatlar Derslikleri
  • Son teknoloji ile donatılmış, 400 koltuklu konferans salonu
  • 4, 5, 6, 7 ve 8. Sınıflarımız için akıllı tahta destekli derslikler mevcuttur.