3. VE 4. SINIFLARDA ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ

3. VE 4. SINIFLARDA ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ

Okul Psikoloğumuz Sinem BİÇER üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimize, ''Öfke nedir? Bizi neler öfkelendirir, Neleri yapmalı-Neleri yapmamalıyız? Öfke ile nasıl başa çıkabiliriz? '' konusunda sınıflarda interaktif bir çalışma ve bilgilendirme yapmıştır.

Öfkenin her duygu gibi normal bir duygu olduğunu, önemli olan öfkemizi ne kadar ve ne şekilde dışarı yansıttığımızı örneklerle anlatarak, öfkeyi kontrol etme konusunda yapılan yanlışlar hakkında farkındalık kazandırılmaya çalışılmıştır.

Sorunlarımıza çözüm olacak yöntemleri kullandığımızda çevremizle daha sağlıklı ilişkiler kurmamızın önemine değinerek, öğrencilerimizin davranış geliştirmesine yardımcı olmuştur.

Öfkemizin altında yatan duygularımızı tanımamızın, olaylara bakış açımızı ve tepkilerimizi etkilediğinden de bahsederken, öncelikli olarak kendimizi tanımamız, öfkelendiğimizde ilk anda verdiğimiz tepkinin fazla olduğunu bu nedenle bir süre geçtikten sonra problemimizi çözmemizin daha sağlıklı olacağını paylaşmıştır.

Olumsuz düşünceleri olumlu düşüncelerle değiştirme, gevşeme egzersizleri, düşüncemizin yönünü değiştirme ile ilgili detaylı bilgilendirmiştir.


31.03.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.