LABORATUVARLAR

ÇEK Özel 3 Mart Eğitim Kurumları  bünyesinde bulunan tüm laboratuvarlarımız öğrencilerimizin ilgili branşlarda ihtiyaçları olan, ders içeriklerine ve müfredat programına uygun malzemeler kullanılarak düzenlenmiştir. Fen eğitimi programlarınca öğrencilerin görerek, duyarak, deneyerek öğrenmelerini sağlamak amacı ile hazırlanmıştır. Laboratuvarımızda grup çalışmaları, kulüpler ile proje çalışmalarının yapılması esas alınmıştır.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerimizin yanı sıra hazırlık sınıfları tarafından da kullanılan laboratuvarımızda tüm öğrencilerimizin ilgili branşlarda aynı anda deneyler yapabilmesine ve bu branşlarda kendilerini etkin bir şekilde geliştirebilmelerine imkan sağlanmaktadır.

ÇEK Özel 3 Mart Eğitim Kurumları Laboratuvarı'nda öğrencilerimiz gözle görülemeyen canlıları, dokuları veya olayları ışık mikroskopları ile görerek, kimyasal maddelerimiz ile yediğimiz besinlerin karbonhidrat, yağ, protein analizlerini yaparak içerdikleri besinleri tayin ederler ve teorikte olan bilgilerini pratikleştirirler. Cam malzemelerimizi ve yapay bağırsak kullanarak hücrelerimizde madde alışverişinin nasıl gerçekleştiğini yaparak yaşayarak öğrenirler. Aynı zamanda vücudumuzda bulunan organlarımızdan kalp, böbrek ve beyni diseksiyon aletlerini kullanarak incelerler. Asit ve bazları tanır, kimyasal tepkimeleri gözler, karışımları oluşturur ve ayırırlar. Pascal, Arşimet ve Newton'un fizik kanunlarını, konuları  ile bağlantılı deneyleri yaparak öğrenirler.