ÖZEL 3 MART'TA 23 NİSAN COŞKUSU

ÖZEL 3 MART'TA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96. Yıl dönümü okulumuzda büyük bir coşku ve sevinçle kutlandı.

Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz adına saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Türkçe Öğretmeni Esvet KÖSE açış konuşmasında, "23 Nisan Türk Ulusunun altın sayfalarından biridir. Türk ulusunun ümmet toplumdan ulus topluma geçişidir. Türk'ün kula kulluk etmekten kurtulup saygın bir birey olmasıdır. Erdemli insanların yönetim biçimi olan Cumhuriyetin ilk adımıdır. Türk ulusunun her anlamda kendi kaderini belirleme hak ve yetkisinin yine kendisine ait olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği gündür. 23 Nisan, saltanatın kaldırılacağının ilk işaretidir.  ...Bu ulus Ata'sına, O'nun eserlerine ve ilkelerine ihanet etmeyecek, edenlere de fırsat vermeyecektir. Çünkü bu ulus Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ndeki uyarıları her zaman hatırlayacak, içerden ve dışardan gelen tehlikelere karşı mücadele etme gücünü kendinde bulacaktır." dedi.

110 kişilik 3. Sınıflar korosu seslendirdiği "Atatürk Çocukları" şarkısı hem öğrencilerin hem de velilerin coşkusunu artırdı.

2. sınıflar halk oyunları ekibinin (105 öğrenci) potborisi ve 4. Sınıflar halk oyunları ekibinin (107 öğrenci)  Bursa Yöresi oyunları coşkuyla izlendi.

Okulda düzenlenen 23 Nisan konulu şiir, kompozisyon, öykü ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören bitiminde okul bahçesinde saat 17.00'ye kadar sürecek olan şenlik başladı. Çocuklar zıp zıp, canlı langırt, engelli parkur, kaydırak, sosis baloncu, yüz boyama stantlarında doyasıya eğlendiler ve pamuk helva, macun ve diğer ikramlarımızdan yararlandılar.

1400 kişilik bir katılımla coşkumuza, sevincimize destek veren velilerimize ve görevlerini en iyi şekilde yapan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nice 23 Nisanlara... 


03.05.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.