İZNİK'İ KAPI KAPI GEZDİLER

Sosyal Bilgiler Bölümü'nün "Kültür ve Miras Ünitesi" kapsamında 6.sınıf öğrencileri ile gerçekleştirdiği İznik gezisinde, öğrenciler derste öğrendikleri bilgileri gezerek, yaşayarak pekiştirdiler.

İznik'in tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kalan öğrenciler, İznik'i çepeçevre saran 4 büyük kapıyı görüp, orijinalliği bozulmadan günümüze kadar gelen Roma Yolunda tarihe doğru yolculuk yaptılar. Ayasofya Cami ve müzesini, Süleyman Paşa Medresesini, İznik müzesini, tarihi çini çarşısını ve Antik Açıkhava Roma tiyatrosunu gezdiler. İznik Vakfının şahane bahçeli atölyelerinde çininin üretim aşamasını gördüler. Çini ustasından çini yapımının püf noktasını öğrendikten sonra çini yapma şansı buldular. Son olarak İznik Gölü'nün dinginleştirici rüzgarına kendilerini bırakıp günün güzel anlarını konuşarak mutlu bir şekilde Bursa dönüş yoluna geçtiler.

Gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Sosyal Bilgiler Bölümü öğretmenlerine teşekkür ederiz.

08.06.2022