İSTANBUL'U YENİDEN FETHETTİK

Sosyal Bilgiler Bölümü'nün "Kültür ve Miras Ünitesi" kapsamında 7.sınıf öğrencileri ile gerçekleştirdiği İstanbul gezisinde, öğrenciler derste öğrendikleri konular kapsamında tarihi ve kültürel varlıkları, müze ve eserleri ziyaret ederek yaşayarak öğrenmenin tadına vardılar. Öğrenciler, eskiyle yeninin harmanlandığı, tarihle kültürün kaynaştığı İstanbul sokaklarında gezerken sırasıyla; Bizans Döneminde yapılan Şerefiye Sarnıcı ve Osmanlı yükselme döneminin temsili Topkapı Sarayı ile zamanda yolculuk yaptılar.

Seneye lise giriş sınavlarına hazırlanacak öğrenciler Kabataş Erkek Lisesi ve Beşiktaş Anadolu liselerini yerinde görerek haklarında bilgi aldılar.

Son olarak Ortaköy'ün tarihi atmosferinde dinlenen öğrencilerimiz Bursa'ya dönüş yaptılar.

Gezinin hazırlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen Sosyal Bilgiler Bölümü öğretmenlerine teşekkür ederiz.

08.06.2022