HEPİMİZİN HAKKI İÇİN HEP BİRLİKTE 10 ARALIK TA

Öğrencilerimizin, insanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyeti ile haklarına sahip olma bilinci oluşturmak amacı ile 10 Aralık Perşembe günü konferans salonumuzda Sosyal Bilgiler zümremizce hazırlanan etkinlikteydik.

Etkinlik Öğrencilerimizden Öykü Efendi'nin açılış konuşması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemi öğrencimiz Pelin Çetin tarafından belirtildi.

Kısa bir belgeselin ardından öğrencilerimiz İlayda Tekcan ve Doruk Mutlu Alp İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini okuyarak bizleri bilgilendirdiler. Öğrencimiz Aze İdil Topçu'nun İnsan şiirinin ardından Yönetmenliğini Adem Uğur'un yaptığı O Kul: Hayal Bile Etme filmi ilgi ile izlendi.

Kişiyi kendi özüyle yaşatacak, insanın insana hükmetmesi, onu ezmesi insan onuruna yakışmayan ve kabul edilemeyecek bu tür ayırımların yapılmadığı, hak, eşitlik, adalet, özgürlük düşüncesinin yaygınlaştığı günler dileği ile etkinliğimiz sona ermiştir.

15.12.2015