GÖRSEL SANATLAR BÖLÜMÜ SERAMİK VE RESİM SERGİMİZ

GÖRSEL SANATLAR BÖLÜMÜ SERAMİK VE RESİM SERGİMİZ

Anaokulu ve İlkokul öğrencilerimizin Resim ve Seramik Sergisinin açılışı 02.03.2016 okulumuzun konferans salonu fuaye alanında yoğun veli katılımıyla gerçekleşmiştir.

Öğrenci ve öğretmenlerin birlikte kurdela keserek yaptıkları açılışta öğrencilerin çalışmalarını aileleriyle birlikte paylaşmanın mutluluğu gözlerinden okunmaktaydı.

Öğrenci çalışmaları ve sergi salonunun düzenlemesi velilerimiz tarafından büyük bir beğeni topladı.

Sergimize emek veren öğrencilerimizin çalıştıkları konular:

Hazırlık Sınıfları:

"Küçük Sanatçı İş Başında" : Öğrencilerimiz portre kavramını tanıyarak tuval üzerine akrilik boya ve iplerle çalışmalarını oluşturdular.

''Çamurla Resim Yapıyorum'' : Kâğıt üzerine boyalarla yaptıkları resim çalışmalarını bu kez çamur ile yapmaya çalıştılar.

''Nokta Çalışması'' :  Temel sanat eğitiminin olmazsa olmazıdır nokta çalışmaları. Öğrencilerimiz noktaları çamur ile oluşturdular, boyadılar ve sırladılar.

1.Sınıflar:

"Sevimli Uzaylı Arkadaşım" : Einstein "Hayal gücü bilgiden önemlidir" demiştir. Bu ifadeyi destekleyerek öğrencilerimizin yaratıcılıklarını kullanarak kendi uzaylılarını yapışkanlı evalarla oluşturdular.

"Ben ve Ailem" : Öğrencilerimizin kendilerini ifade ederken farklı materyallerle tanışmaları ve onları sanat malzemesi haline dönüştürmeleri yaratıcı sürecin bir parçasıdır. Öğrencilerimiz buradan hareketle kâğıt tabakların kenarını iplerle örerek kendi çerçevelerini oluşturdular ve içine "Ben ve Ailem" resimlerini çizdiler.

''Peteklerimizi Sanatla Dolduruyoruz'' : Arılar gibi bizde çok çalışıyor ve üretiyoruz. Petek çalışmalarında seramikte plaka ve sucuk yöntemlerini, modelaj kalemleriyle doku yapmayı ve sırlamadan sonra cam boncuk eritmeyi öğrendiler ve uyguladılar.

2. Sınıflar:

"G.Arcimboldo'yu Tanıyorum" :  Arcimboldo sanat çalışmalarında meyve, sebze,  kitap gibi birçok nesneyi, portre oluşturacak şekilde bir araya getirmiştir. Öğrencilerimizle sanatçının iki farklı açıdan (yan ve ön profil) oluşturduğu portreleri inceleyerek meyve ve sebze baskılarıyla portreler oluşturmuş ve etrafını sanat elemanları (nokta, çizgi, renk...) ile tamamlamışlardır.

"Dans Eden Figürler" : Dersler arası birlikteliğin öğrenmeyi kalıcı hale getirdiği düşünülmektedir. Bu düşünceden yola çıkarak öğrencilerimiz seramik ile oluşturdukları portre çalışmalarını resim dersinde akrilik boya ile tamamlayarak, dans figürleri yarattılar.

''Doku ile Örüntü Çalışması'' : Doğada her şeyin bir dokusu ve bir düzeni vardır. Öğrencilerimiz çamur üzerine atık materyallerle kendi doku ve örüntülerimizi oluşturdular.

3. Sınıflar:

"ART-ıkları   Atmıyorum"

Bu başlık altında öğrencilerimiz iki çalışma gerçekleştirdiler.

''Natürmort Çiçek'': Öğrencilerimiz yaratıcı süreçlerini destekleyici bu etkinlikte atık materyalleri sanat çalışmalarında kullanarak birbirinden özgün vazo ve içinde çeşit çeşit çiçekler yaptılar.

''Portre'': Öğrencilerimiz çeşitli atık materyaller kullanarak, atık kutular üzerine portreler oluşturarak, akrilik boya ile renklendirdiler.

''Çiçek Bahçemiz'' : Öğrencilerimiz hayallerindeki çiçekleri şamotlu çamur plaka üzerine kırmızı çamur sucuklarla şekillendirerek, dokularla süslediler.

4. Sınıflar:

"Strafor Baskı" : Öğrencilerimiz bu çalışmalarında 20 farklı sanatçının portre çalışmalarını inceleyerek eskizler oluşturdular. Bu eskizleri strafor üzerine çizip, havya ile eriterek yüksek ve çukur alanlar elde edilerek baskı yapılacak kalıp oluşturdular. Hazırlanan kalıpları akrilik boya ile renklendirerek baskılar yaptılar.

Sergiyi hazırlamakta emeği geçen öğretmenlerimiz Ebru SOYSAL, Sevcan MALKOÇOĞLU ve Şirvan GÖKDAĞ 'a, birbirinden güzel çalışmaları özenle oluşturan öğrencilerimize ve velilerimize gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz

Sergimiz Mart ayı sonuna kadar Cumartesi günleri gezilebilir.


04.03.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.