ENERJİ TASARRUFU HAFTASI

ENERJİ TASARRUFU HAFTASI

Yaşantımızın en önemli unsurlarından biri enerjidir. Enerji, iş yapabilme gücüne denir. Günlük yaşantımızda kullandığımız başlıca enerji kaynakları, elektrik, su, doğalgaz, petrol, kömür ve güneştir. Bu enerji kaynaklarının akılcı, israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması için ve bu bilincin yaygınlaşması adına her yıl ocak ayının 2. haftası "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlanır.

Enerjide tutum, sınırlı enerji kaynağının en verimli biçimde kullanılmasıdır. Gereksiz enerji tüketiminin ve kayıplarının azaltılmasıdır. Enerjide tutum aynı işi daha az enerji ile yapmaktır. Dolayısıyla ''Enerji Tasarrufu Haftası'' içinde öğrendiklerimizi yaşam boyu uygulamalıyız.

6B sınıfı öğrencileri enerji savurganlığını önlemek, tasarrufun yollarını ve faydalarını anlatmak için enerji tasarrufu haftası ile ilgili bir sunum hazırladılar. Hazırladıkları sunumu 13.01.2016 tarihinde 5-6 ve 7. Sınıflara, 14.01.2016 tarihinde ise 3 ve 4. Sınıflara sundular. Tüm arkadaşlarını  evde ve okulda enerjiyi tutumlu kullanmaya, tertemiz bir dünyada yaşamak dileğiyle, tutumlu olmaya davet ettiler..

Matematik ve Fen zümreleri olarak bu haftanın hayatınıza yeniden yön vermeniz açısından verimli olmasını diliyoruz. Unutmayalım ki yapacağınız enerji tasarrufu kendi cebinizde parasal tasarruf sağlayacağı gibi ülke ekonomisine de büyük katkılar kazandıracaktır. Öğrencilerimize duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz.


15.01.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.