FRANKOFONİ GECESİ

FRANKOFONİ GECESİ

Bursa Türk Fransız Alliance Française Kültür Derneği tarafından bu yıl 3.sü organize edilen "Frankofoni Gecesinde " ÇEK 3 Mart Eğitim Kurumları" geceye damgasını vurdu.

29 Mart 2016 Salı akşamı Uludağ Üniversitesi Prof.Dr.Mete  CENGİZ Kültür Merkezinde gerçekleşen kutlamalara Bursa'da İkinci Yabancı Dil Eğitiminde "Fransızca" öğreten okullar katıldı.

Gecenin açılış konuşması Bursa'nın Fransa Fahri Başkonsolosu ve İşadamı Sayın Mehmet ERBAK ve Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeref Kara tarafından yapıldı. Konuşmasında yabancı dil eğitiminde Fransızca'nın önemine dikkat çeken Sayın ERBAK tüm okullara, idarecilerine, öğretmenlerine ve bu dili seçen velilere yürekten teşekkür etti.

Katılımın yüksek olduğu gecede okullar sırayla sahne aldılar ve her biri birbirinden güzel etkinliklerini Fransızca olarak seyirciye sundular. Programda, öğrencilerimiz "Je veux apprendre - Öğrenmek istiyorum " şarkısı eşliğinde bir dans gösterisi ardından da "La Boutique de Minnie - Le réveil infernal - Minnie'nin korkunç çalar saati" isimli kısa bir canlandırma ile salondan yüksek ve tempolu alkış almayı başardılar.

Gecenin hazırlanmasında emeği geçen Fransızca Bölüm Başkanı ve Müdür yardımcımız Filiz ÇİFTÇİ'ye, Öğretmenlerimiz Gülistan OVA ve Anna Maria SAVAŞ'a ve desteğini esirgemeyen tüm öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz. Öğretmen ve öğrencilerimize katılımları ile destek olan velilerimize de ayrıca teşekkür ederiz.


01.04.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.