"EĞİTİMDE ÇAĞDAŞ YAKLAŞIMLAR"

Gelişen ve değişen bir dünyada bilimin ışığında aklı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek için yola çıkan kurumumuz, her yıl yeni yaklaşımları konu alarak eğitim sisteminin gelişmesi için gerekli adımları atmaktadır. Bu amaçla Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ercan TATLI bizlerleydi.

Son yıllarda özellikle gelişmiş ülkelerde uygulanan STEM, STEAM, 5E ve SCAMPER yaklaşımları ve onlıne değerlendirme programlarından Rubistar, Mindmapping, Kahoot, Socrative, Go Animate, Pixtoon, Gloster üzerine bilgilendirme ve uygulamalar yapıldı.

Yaratıcılığın çok önemli olduğu, bilgi ve teknoloji düzeyinin küresel anlamda çok hızlı geliştiği günümüzde; öğrencilerin yaratıcılığını, farklı düşünme becerilerini, sezgilerini ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek amacıyla anaokulundan başlayarak tüm öğretim kademelerinde uygulanabilecek tekniklerin ele alındığı bu eğitim, öğretmenlerimiz için çok verimli geçen bir çalışmaydı.

Yrd.Doç.Dr. Ercan TATLI'ya teşekkür ediyoruz.

09.09.2016