BÖYLE OLUR 3 MART'TA BAYRAM COŞKUSU

BÖYLE OLUR 3 MART'TA BAYRAM COŞKUSU

Cumhuriyetin ilanının 93.yıldönümü kutlamalarına ÇEK' in kurucuları, eski ve yeni yöneticileri, üyeleri; veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları okulumuz bahçesinde bandomuzun çaldığı marşlarla başladı. 8.sınıf öğrencilerinin giriş kattaki Cumhuriyet Kazanımları konulu "CUMHURİYET TABLO ÇALIŞMASI" büyük ilgi gördü. Misafirlerimiz daha sonra töreni izlemek için okulumuzun konferans salonunda yerlerini aldılar.

Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'mız okundu.

Kurtuluş mücadelesi, cumhuriyetin ilanı ve cumhuriyet sonrası yapılan yeniliklerin tarihsel süreci; oratoryo, halk oyunları, marşlar, drama gösterileri ile bir bütünlük içinde anlatıldı.

Salona sığmayan konuklar, gösteriyi ayakta veya yerlerde oturarak izlediler. Marşlara ve türkülere coşkuyla eşlik eden seyirciler, bazı sahnelerde gözyaşlarına hakim olamadılar.

Bugüne kadarki en kalabalık izleyici önünde gerçekleştirilen törende; koronun söylediği "GENÇLİK MARŞI" ve "ONUNCU YIL MARŞI" na okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri sahneye çıkıp eşlik etti. Marşların söylenmesi sırasında tüm salonun da ayakta marşları söylemesi birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü olduğunu gösterdi.

Salonumuzdaki törenden sonra coşku, okul bahçesinde 4.sınıflarımızın oynadığı halk oyunları ile devam etti. Bahçede öğretmen ve velilerin halaylar çekmesiyle kutlamalar sona erdi.

Bayram coşkusu, ÇEK flaması altında ve okulumuz bandosunun marşları eşliğinde Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet yürüyüşünde de devam etti.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümü törenlerinin, tüm Türkiye'de, Bursa'da ve okulumuzda coşkuyla kutlanması cumhuriyet sevdalısı bireyler olarak bizleri mutlu etmiştir.

Okulumuzda ki kutlamada emeği geçen öğrencilerimize, katkıda bulunan öğretmenlerimize, kurucu temsilcimize, ÇEK Yönetim Kurulu üyelerine ve katılımlarından dolayı da velilerimize teşekkür ediyoruz.


31.10.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.