ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ ARKEO PARK'TAYDI

Anaokulu öğrencilerimiz Arkeo Parkı ziyaret ederek tarihte mini bir yolculuk yaptılar.Bursa'nın ilk köyünün kurulduğu yer olarak bilinen alanda yapılan kazı alanlarını  gezdiler, yaklaşık 7000 yıl önce var olan köyün maketini incelediler ve insanların yaşamları hakkında bilgi edindiler.

Müze alanında  300 yıl öncesine ait evleri kullanarak oluşturulan Osmanlı Köyü öğrencilerimize zaman tünelinde gezme fırsatı sundu, tüm bu dönemlere ait fikir edindiler. Yapılan kazı çalışmalarında elde edilen buluntuların incelendiği kazı evini ve höyükleri gezdiler.

Tarih öncesi dönem insanlarının nasıl avlandığı, günlük yaşamını nasıl sürdürdüğü ve arkeolojik çalışmaların nasıl yürütüldüğünü ilgiyle dinleyen öğrenci ekibi, buradaki kazı çalışmalarını merakla takip ettiler.

18.12.2018