3. SINIFLARIMIZIN BURSA ÇIKARMASI

3. SINIFLARIMIZIN BURSA ÇIKARMASI

Üçüncü sınıf öğrencilerimiz Hayat Bilgisi dersinde bulunan "Yakın çevresini tanır." kazanımıyla Bursa'nın merkezini gezdiler. 3. Sınıf öğretmenlerimizin bu kazanımdan yola çıkarak ürettiği "Bursa'nın Ufak Tefek Taşları" adlı projenin ilk ayağı geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirildi.

Sınıf öğretmenlerinin yanı sıra okulumuzun Sosyal Bilgiler Zümresinin de projeye katkılarıyla çocuklarımız önce Bursa'nın önemli tarihi ve turistik mekânlarını gezdiler, öğretmenlerinin rehberliğiyle bu yerler hakkında bilgiler edindiler.  Bursa'nın tarihi yerlerini görmekle kalmayıp yeni bilgiler edindiler. Güzel Bursa'mızın o eşsiz yemeklerinden de tatma imkanı buldular.

Gezi güzergâhı öğretmenlerimiz tarafından belirlendi ve her sınıf tüm gün boyunca Bursa'nın altını üstüne getirdi. Okulumuzdan yola çıkılarak ilk varış noktası olan Tophane gezildi. Tüm şehri ayaklarının altında seyrettiler.

Sonra Kent Müzesine gidilerek Bursa'nın yakın geçmişi toplanan malzemelerle çocuklarımıza anlatıldı. Yeşil Türbe ve sonrasında Irgandı Köprüsü ile gezimize devam edildi. Gurabahane-i Laklahan'a gidilip ilk göçmen kuş hastanesi görüldü. Irgandı kelimesinin anlamı çocuklarımız eğlendirdi ve bolca video çekilmesini sağladı.

Bir mola hak edilerek Bursa'nın eşsiz lezzetlerinden birincisi olarak Bursa Tarihi İskender Kebap'ta afiyetle öğle yemeği yendi. Enerji depolayan miniklerimiz yürüyerek Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosunu ve Tayyare Kültür Merkezini gezdiler. Belediye binasını gören miniklerimiz Ulucami'nin önünde soluklandılar. Caminin mimarisinin ve yapıldığı dönemin tüm özellikleri onların seviyesine uygun bir masal haline getirildi ve çocuklarla paylaşıldı. Daha sonrasında ise bu masalda geçen önemli nesnelerin cami içerisinde bulma oyunu oynandı. Bulunan nesnelerden sonra Osmanlı döneminde önemli ticaret merkezi olan Kozahan gezildi. Dükkanların içerisindeki ipeklerin renkleriyle çocuklarımızın ilgi ve heyecanları birleşince muhteşem manzaralar oluştu. Kozahan'dan çıkıp uzun çarşı içerisinde yürüyen çocuklarımız hem önceki hem şimdiki zamanlarda ticaret merkezi olan yerleri aynı anda görme imkanı buldular.

Gezi sırasında enerji harcayan miniklerimiz Çiçek Pasajı önünde bulunan havuz başında mola verip ikindi kahvaltılarını yaptılar. Yorulan çocuklarımız daha sonrasında servislerine binip son durak olan okullarına geri döndüler. Yol boyunca ise geçilen önemli tarihi yerler hakkında çocuklarımıza bilgi verilmeye devam edildi.

Şimdi ise sırada projelerinin ikinci ayağı var. Osmanlı ile var olan Bursa bir cumhuriyet şehri olarak son bulacak. Gidip görülemeyen Mudanya Mütakere Binası, birinci sınıfta ziyaret ettikleri Atatürk Köşkü panoramik ortamda çocuklarımıza izletilecek. Daha sonrasında ise çocuklarımız gezip görerek öğrendikleri bu bilgileri sunum, tiyatro, oratoryo, halk oyunları, koro ve videolarla destekleyerek ailelerine güzel bir gösteri hazırlayacaklar.


19.12.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.