1 VE 2.SINIFLARA EMPATİ EĞİTİMİ

Okulumuz Rehber Öğretmeni Yeşim Çoruh Güler duygusal zekanın başlıca göstergelerinden biri olan empati yetisini geliştirip konuya ilişkin farkındalık kazandırabilmek için 1 ve 2.sınıf öğrencilerine yönelik eğitim gerçekleştirdi.

Empatinin tam olarak gerçekleşmesinin üç kuralı vardır;

1- Bir insanın kendisini karşısındaki kişinin yerine koyarak, olaylara onun bakış açısıyla bakmak.

2- Karşıdakinin duygu ve düşüncelerini doğru olarak anlamak ve hissetmek.

3- O kişiyi anladığını ona ifade etmek olduğunu belirtti.

Doğru iletişimin ilk şartı karşımızdaki kişiye empati ile yaklaşmak olduğunu belirten Güler bu tip bir yaklaşım kişiler arası ya da gruplar arası çatışmaları önleyecek en önemli iletişim türü olduğunu belirtti.

Her insanın dünyaya, kendine özgü bir bakış tarzıyla baktığını eğer bir insanı anlamak istiyorsak, dünyaya onun gözlüklerinin gerisinden bakmalıyız önerisinde bulundu.

Eğitimi örnek olaylar, çeşitli hikaye ve videolarla destekleyen Güler; öğrencilerin görme engelli biriyle empati kurma deneyimi sağlayarak empati yetisini içselleştirebilme çalışmaları yaptı.

31.03.2016