UYGARLIK BAŞKENTİ ANKARA'YA TARİHİ BİR YOLCULUK

''Sosyal Bilgiler Zümresi ''olarak 5 ve 6.sınıf öğrencilerimizle 01.12.2018 Cumartesi günü Başkent Ankara'ya bir gezi düzenledik. ''Kültür ve Miras ''ünitesi kapsamında Anadolu'da yaşayan kadim uygarlıkların insanlık tarihine katkılarını somut kalıntılarla göstermek suretiyle öğrencilerimizde farkındalık yaratmayı amaç edindik. Bu bağlamda Ankara ve çevresinde yaşamış olan başta Hitit uygarlığı olmak üzere önemli uygarlıkların bıraktığı mirası inceleyerek önceden edindiğimiz bilgilerle pekiştirip kalıcı öğrenmeyi sağladık. Özellikle dünya müzeleri içerisinde önemli bir yere sahip olan Anadolu Medeniyetleri Müzesini, Polatlı yakınlarındaki Friglerden günümüze kalan Tümülüs mezarlarını büyük bir merakla incelediler.

Çağdaş ve laik eğitimin temsilcisi olan okulumuz öğrencileri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizi Cumhuriyetimize kavuşturduğu, Milli Mücadele'nin yönetildiği merkez olan 1.Meclis (Kurtuluş müzesi) ve 2. Meclis (Cumhuriyet müzesi)binalarını da ziyaret ederek duyduğumuz minneti gururla göstermiş olduk.

20.12.2018