DOLU DOLU KÜTÜPHANELER HAFTASI

DOLU DOLU KÜTÜPHANELER HAFTASI

Her sene olduğu gibi bu sene de kutlanan Kütüphaneler Haftası'nın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir. Bu kapsamda öğrencilerimizin okuma alışkanlığın pekiştirmek ve okuma konusunda özendirici olmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapıldı.

5. sınıf öğrencilerimizle birlikte "Misi Çocuk Kütüphanesi" gezisi yapılarak çocuklarla birlikte hem kütüphane kuralları ve üyelik ile ilgili bilgi alındı. Öğrencilerimiz kütüphanenin büyülü atmosferinde kitap okuma imkanı buldular. 6. sınıflarımız ile "Bul Bakalım" yarışması düzenlenerek kütüphanemizde bulunan 8000'e yakın kitabın arasına koyulan bileti kitap isminden yola çıkarak öğrencilerimiz bulmaya çalıştı. Kütüphanedeki her kitaba dokunan öğrenciler, kitapları bulma heyecanını yaşadılar. 7. Sınıf öğrencilerimiz ile "Kitap Sırtı" yarışmasını yaparak yine kütüphanemizde bulunan kitapların isimlerinden anlamlı bir cümle ya da paragraf oluşturmalarını istedik. Gelen 60'a yakın paragraf sonunda Türkçe Bölümü öğretmenleri üç kitap sırtı görselini finale taşıyarak okul sosyal medya hesabımızdan yayınladı. En çok beğeniye sahip kitap sırtı görselinin yarışma 1.si olması kararlaştırıldı. 8. Sınıf öğrencilerimiz ise anaokulu öğrencilerimize kitap okuyarak "Büyüklerden Küçüklere Masallar" etkinliğimizi gerçekleştirdiler. Çarşamba günü ortaokul öğrencilerimiz "Roman Kahramanları Kostüm Günü"nde okudukları kitapların kahramanları olarak okulumuza geldiler. Renkli görüntülerin sergilendiği güne tüm öğrencilerimiz büyük bir ilgiyle katılım gösterdiler.

26-31 Mart Kütüphaneler Haftası okulumuzda hem eğlenerek hem de öğrenerek kutlandı. Öğrencilerimiz bir sonraki seneyi dört gözle bekliyorlar.

Türkçe Bölümü öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.


04.04.2023

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.