ÇANAKKALE DESTANI, KURTULUŞ SAVAŞI'NIN ÖNSÖZÜ

ÇANAKKALE DESTANI, KURTULUŞ SAVAŞI'NIN ÖNSÖZÜ

Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır. Güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşı'mızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakârlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olmuştur. 

Türk tarihinin altın sayfalarından ve destanlaşmış savaşlarından biri olan Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutlamak ve bu destanı yazan kahramanları anmak üzere okulumuzda anma töreni gerçekleştirildi. Tören bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yeşim Çağatay yaptı.

Öğrencilerimizin sunduğu drama izleyenleri savaş yıllarına götürdü. İzleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. İzleyenler o dönem yaşanan acıları ve kahramanlıkları yüreklerinde hissettiler.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.


22.03.2023

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.