11. GELENEKSEL ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASINDA BİRİNCİYİZ

11. GELENEKSEL ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASINDA BİRİNCİYİZ

Nilüfer Belediyesi'nin çevreyi korumak ve öğrencileri bu konuda bilinçlendirmek için düzenlediği '11. Geleneksel Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması' bu yıl da amacına ulaştı. 2023-2024 eğitim öğretim dönemi boyunca devam eden kampanya eğitim döneminin tamamlanmasıyla sona erdi.

Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kolza Biodizel Yakıt Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. iş birliğiyle, 'En çok yağı sen topla, hem okulun kazansın hem Dünya' sloganıyla '11. Geleneksel Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması' düzenlendi. Yarışmanın ödül töreni 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde yapıldı. Düzenlenen yarışmada okulumuz 615 litre bitkisel atık yağ toplayarak 1. olmuştur.

Toplanan atık yağlarla milyarlarca litre suyun kirlenmesi önlenmiş oldu ve bu atık yağlar sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan biodizel yakıtlara dönüştürülerek ekonomiye yeniden kazandırıldı. Gençlerimiz sadece doğayı korumakla kalmadı, gösterdikleri bu hassasiyetle başta ailelerine ve çevrelerine de örnek oldular. Yarışmaya katılan öğrencilerimizi ve projeyi yürüten Fen Bilimleri zümresine teşekkür ederiz.


08.06.2024

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.