3.ÇEK KISA FİLM YARIŞMASI

3.ÇEK KISA FİLM YARIŞMASI

Sosyal Bilgiler Bölümü'nün her yıl gerçekleştirdiği Değiştiren Adımlar Projesi kapsamında bu sene içerik olarak "Popüler Kültür ve Tüketim" konusunu işledi.

Öğrencilerin Popüler Kültür ve Tüketim konusunu kısa filmlerle anlattıkları aldıkları projede, yaratıcılıklarını ve hayal dünyalarını geliştirmek, toplumsal sorunların çözümünde rol alabilen duyarlı bir nesil yetiştirmek hedefleniyor.

Çocuklarımızın imzasını taşıyan kısa film yarışmasında   kategorileri ise: En iyi senaryo, En iyi film, En iyi yönetmen, En iyi Afiş tasarım, En iyi Kurgu ve En iyi oyuncu olarak belirlendi.

Program, Sosyal bilgiler öğretmeni Zehra Korkmaz'ın "Popüler Kültür nedir? 'Toplum üzerindeki etkileri' nelerdir konulu sunumuyla başladı. Kısa filmlerin izlenmesinin ardından jüri üyeleri belirlenen kriterlerde değerlendirmelerini yaptılar.

En iyi Film ödülünü "Popüler Farkındalık" adlı film alırken, En iyi Senaryo ve En iyi Film ödüllerini ise "Yeni Gelecek" filmi aldı. En iyi oyuncu performansını ise "Popüler Farkındalık" filmi ile Simay Ertürk ve "Popüler Yalnızlık" filmi ile Asya Gözlüklü" paylaştı. En iyi Afiş Tasarım ödülünü ise Popüler Yalnızlık filmi kazandı.

Kısa film yarışması ile öğrenciler eğlenceli dakikalar geçirirken, "Popüler Kültür ve Tüketim" konusu ile özellikle sosyal sorumluluk projelerinin önemi ve öğrencilerde yarattığı farkındalığın duyarlı bireyler yaratmasında etkisinin büyük olduğu vurgulandı. 


08.06.2024

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.