YÜKSELEN YILDIZ T3KNO

YÜKSELEN YILDIZ T3KNO

ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu T3KNO Takımı, 28.02.2016 Pazar günü Uludağ Üniversitesi ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen  ''Çöpe Çözüm, Çöple Çözüm'' temalı projesiyle ilk kez katıldığı Bilim Kahramanları Buluşuyor/First Lego League 12. Sezon Bursa turnuvasında "PİTKAL" Projesiyle büyük başarı elde etti.

2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde ilk defa çalışmalarına başlayan Robotik Kulübümüz, dünya çapında büyük bir prestije sahip olan First Lego League projesine takım olarak katılım gösterdi. Türkiye ayağını Bilim Kahramanlarının yürüttüğü proje temel olarak öğrencileri sosyal sorumluluk ve teknik bilgilerin birleştirildiği bir çalışma sunmakta. Bu sürece takım koçları tarafından hazırlanan öğrenciler, kullanılan Lego kitleri ile robot kolları tasarlayıp ve aktif olarak yazılım çalışmaları yapmaktadırlar.

28 okulun katıldığı Bursa Turnuvasına Güney Marmara bölgesinden özel okullar ağırlıklı olmak üzere devlet okulları da katılım sağlamıştır. Turnuva da liseler ortaokullar ve ilkokullar o yılın aynı konusunda ve aynı robotik görevlerle yarışmaktadır. Bu takımları birbirlerinden ayıran tek nokta juri üyelerinin öz değer ve proje sunusunda ki tutumlarıdır. Robot tasarım ve turnuva görevleri standart kurallar çerçevesinde değerlendirilir ve yaş grubu göz önüne alınmaz.

Süreç tamamen öğrenci üreticiliği ve sorgulama yeteneği üzerine kurulu olup çalıştırıcı koçların yönlendirme basamaklarını takip etmeleri gerekmektedir. Öğrenciler bu zaman zarfı içerisinde defalarca farklı robot ve kol tasarımlarını deneyip bunlara uygun yazılım çeşitleri geliştirdiler. Uzun çabalar gerektiren çalışmalar yaratıcı düşünme yeteneği kazandırmanın yanında öğrencilerimize takım ruhu, centilmence rekabet ve sosyal sorumluluk bilincini kazandırmıştır. Sezon turnuvası konusuna fikir geliştirme aşamasında PİTKAL projesi geliştirilmiştir. Yemekhane atıklarından pirinç pilavı kullanılarak organik tutkal elde etmeyi amaçlayan proje öğrencilerimiz tarafından geliştirilmiş olup uygulanmasına başlanacaktır.

Çok sayıda akademisyenin yer aldığı Jüri tarafından çalışmalar tamamen öğrenci emeğine ait olduğu sınanarak puanlandı. Robotumuz ve çöpe çözüm önerimiz olan  ''PİTKAL''   YÜKSELEN YILDIZ ödülüne laik görülmüştür.

Öğrencilerimizi bu proje için hazırlayan Fen ve Teknoloji öğretmenlerimize, takımda yer alan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.


03.03.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.