KİMYANIN DÜNYASINI KEŞFEDERKEN

Şimdi kimya zamanı Yolculuk başlasın. Acaba bütünsel bir yapıya sahip gibi görünen maddenin gizli dünyasında bizi neler bekliyor? Dümdüz görünen duvarın altında başka bir şey var mı acaba? Olsa olsa sıva, tuğla. Peki, hepsi o kadar mı? Onu kırsak, daha da parçalasak bu işin bir sonu var mı?

İşte biz 7. Sınıf öğrencilerimizle maddenin sihirli dünyasına yolculuğa başladık. Bilim insanlarının Democritos'un öne sürdüğü ''Atom Bölünemez'' düşüncesinden başlayan,  daha küçük parçacıkların da olduğu Modern Atom Teorisine kadar süren bir serüven. Bu ünitede öğrencilerimiz atom ve atom altı parçacıklarını, elementleri, sembol ve kullanım alanlarını, bileşikleri ve özelliklerini öğrendiler. Kürdan, oyun hamuru, ip, kâğıt, köpük, düğme gibi farklı materyaller kullanarak çeşitli element ve bileşiklerin atom ve moleküllerinin modellerini yaptılar.

Biz yolculuğumuza karışımlarla devam ederken öğrencilerimizin emeklerinin ürünlerini sizlerle paylaşmak istedik.

27.02.2016