YAZAR FERİDUN ANDAÇ SÖYLEŞİSİ

YAZAR FERİDUN ANDAÇ SÖYLEŞİSİ

Okulumuzda Türk yazın hayatının çok yönlü ve çok değerli yazarı Feridun ANDAÇ söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşisinde yazın hayatına başlamasına sebep olan insanların hayatlarından, çocukluk ve gençlik senelerinde yazma ile ilgili anılarından, yaşamından kesitler sunan yazarın konuşmaları öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından ilgiyle dinlendi. Merak, bağlılık ve çalışma azminin başarıya götüren en önemli erdemler olduğunu vurgulayan Feridun ANDAÇ, sorduğu sorularla da öğrencilerimizin hayatla ve gelecekle ilgili düşüncelerini de öğrenmeye çalıştı. Söyleşinin sonunda öğrencilerimiz konuğumuza yazarlıkla, eserleriyle ve sanatla ilgili değişik ve ilginç sorular yönelttiler. Oldukça yararlı ve zevkli geçen söyleşinin ardından etkinlik sona erdi.

Ziyaretinden onur duyduğumuz yazar Feridun ANDAÇ, 1954'te Erzurum'da doğdu. Yükseköğrenimini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde yüksek lisans yaptı. Edebiyat ve karşılaştırmalı edebiyat dersleri verdi. İnceleme, araştırma ve deneme çalışmalarının yanı sıra yazdığı öyküleri ve gezi yazıları çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı.

2002 yılından itibaren Dünya Kitapları'nın yayın yönetmenliğini üstlendi. Cumhuriyet gazetesi ve Birgün gazetelerinden sonra hâlen Dünya gazetesinde ve edebiyathaber.net üzerinde yazılarına devam etmektedir. Üniversitelerde "Günümüz Türk Edebiyatı", "Kültür Tarihi", "Sanat Tarihi", "Eleştiri Kuramları"; "Yaratıcı Yazarlık" dersleri vermektedir.


18.02.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.