Uluslararası STEM Öğretmenler Konferansındaydık

Uluslararası STEM Öğretmenler Konferansındaydık

ÇEK Özel 3 Mart Eğitim Kurumlarından görevli olan Fen bilimleri ve Matematik öğretmenlerimiz, 13-14 Haziran 2019 tarihlerinde İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Merter Kampüsünde 20 'den fazla ülkeden 300' den fazla katılımcıyla gerçekleşen Uluslararası STEM Öğretmenler Konferansına katıldılar.

Günümüzde yapılan STEM eğitimi ile ilgili uygulamalar ve yapılan çalışmalar incelenmiştir. STEM eğitiminde disiplinler arası ilişkilerinin önemi ve derslerin birbirine entegrasyonu hakkında sunumlara katılım sağlanmıştır.   

Konferansın birinci günü akademisyenler ve öğretmenler tarafından STEM'e yönelik söyleşiler ve atölyeler gerçekleştirilmiştir. Atölyelerde yapılan teknoloji ve kodlama ile ilgili çalışmalar öğretmenlerimiz tarafından incelenmiştir. Günün sonunda üniversitede düzenlenen kokteyl ile bir araya gelen katılımcılar arasında tanışma ve bilgi alışverişi sağlanmıştır.

Konferansın ikinci günü ise STEM yaklaşımına uygun örnek ders programları ''Haccettepe Üniversitesi''Dr.Tuğba Ecevit'in sunumu ile detaylı olarak incelenmiştir. STEM eğitimi sonuç değil, sürece dayalı bir öğrenme şeklidir. Anaokulundan liseye kadar tüm öğrenci grupları ile planlı bir şekilde yapılması gerekir. Bu konuyla ilgili ''Pamukkale Üniversitesi'' Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Fatma Taşkın Ekici yaptığı çalışmalarından ve  STEM'in öğrencilerin geleceğin mesleklerine adapte olmalarını kolaylaştırılacağından bahsetmiştir. 


18.06.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.