RESİMLERDEN SÖZCÜKLERE: RESFEBE (RESİM ve ALFABE sözcüklerinden oluşturulmuştur.)

RESFEBE bir sözcüğün farklı sözcükler, sözcük öbekleri ya da resimlerle anlatılması üzerine tasarlanmış bir oyundur. Anlatımda kullanılan resimlerin, harf ya da sözcüklerin duruş yönüne, biçimine, yazı karakterine kadar her durumunun değerlendirilmesi ve düşünülmesi gereken bir oyundur. En bilinen resfebe örneği C1'dir. Bir harf ve bir rakamdan oluşan resfebe, yazıyla yazıldığında ortaya CEBİR sözcüğü çıkar.

Aktif düşünme süreçlerini hızlandıran bu oyunu, okulumuzun Türkçe zümresi öğretmenleri bir yarışmaya dönüştürdü. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya 6.sınıflar katıldı. Sosyal mesafe kurallarına uyularak düzenlenen yarışmada öğrencilerimizin çok eğlendikleri gözden kaçmadı. İlk bölümü büyük bir çekişme sürdürerek beraberlikle tamamlayan sınıflar, ikinci bölüme geçilmesiyle zor anlar yaşadılar. Son sorunun da yanıtlanması ile 6-E sınıfı toplamda 380 puan alarak yarışmayı birincilikle tamamladı. Yarışma, katılım belgelerinin ve madalyaların verilmesiyle sona erdi. Etkinlik sonunda yapılan sohbette öğrenciler, yarışmayı çok beğendiklerini bir sonrakini heyecanla bekleyeceklerini söylediler.

Türkçe bölümüne ve yarışmacı öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

26.06.2021