Okul Psikoloğumuz Sinem BİÇER ''AYRILIK, KAYIP VE YAS İLE PSİKOTERAPÖTİK ÇALIŞMA'' konulu Eğitimde.

ÇEK Özel 3 Mart Eğitim Kurumları Okul Psikoloğu Sinem BİÇER, TPD'nin düzenlediği Uzman Psikolog Serap ALTEKİN tarafından verilen; ''AYRILIK, KAYIP VE YAS İLE PSİKOTERAPÖTİK ÇALIŞMA" konulu eğitime katılmıştır. 4 hafta süren bu eğitimde; ayrılık, kayıp ve yas kavramlarının tanımlarına, bu kavramların sembolik anlamlarına dair klinik bilgi ve bakış açısı kazandırılmıştır.  Diğer yandan da bir terapist olarak psikoterapötik çalışmada kuram ve uygulama esaslarına hakim olmaları sağlanmıştır.

Bunlarla birlikte; yas sürecinin anlamı ve işlevi, yasın evreleri ve yas sürecinin akışı, çocuklarda, ergenlerde ve yetişkinlerde yasın farklı dışavurumları, çocuklara ve yetişkinlere bu tarz durumlar nasıl anlatılması gerektiği ve kaybın yansımaları üzerine derinlemesine bilgilendirme yapılmıştır.

Danışanın, kaybının ardından sağlıklı şekilde yas sürecini yaşayabilmesine ve hayatını etkin biçimde yeniden yapılandırabilmesine eşlik ve rehberlik edebilme, sağlıklı ve normal yas süreci ile komplike ve patolojik yası ayırt edebilme; ayrılığa ve kayba dair bireysel, sosyal, toplumsal, kültürel ve dinsel farklılıkları göz önünde bulundurarak uygun destek ve müdahale yöntemlerini seçebilme, etkin, esnek ve entegratif şekilde kullanabilme becerilerini kazandırılmıştır.

29.12.2015