MİNİKLERİN TİYATRO ZAMANI

Okulumuz, Hazırlık grubu ve 3 Mart Beşevler Anaokulu öğrencileri 1.2.3. sınıf öğrencilerimizin katılımı ile okulumuz konferans salonunda “Arı Vız Vız” adlı tiyatro oyununu izledik. Arı Vız Vız’ın kovanına gidip Kraliçe Arı’nın hasta olduğunu görmesi ile başlayan macerada hem eğlendik hem de öğrendik. Kraliçe Arı’yı iyileştirmek ve tekrar bal yapabilmelerini sağlamak için onu iyileştirecek formülü yapan Aşçı Kepçe’yi arayan Arı Vız Vız yolda Çekirge Zıp Zıp, Vak Vak Amca ve Kıt Kıt Tavşan ile karşılaşır. Vak Vak Amca’nın boyunun uzaması için ona süt içmeyi öğretip, dişi çürüyen tavşana da diş fırçalamayı öğreterek onların sağlıklarına kavuşmalarına yardımcı olur. Bu yardımlarının karşılığında sonunda Aşçı Kepçe’ yi bulur ve ona sıkıntısını anlatır. Aşçı Kepçe’ de ona bol bol sebze barındıran çok sağlıklı sebze çorbasından yapar ve Kraliçe Arı iyileşir.

Bu oyun sayesinde öğrencilerimiz sağlıklı ve dengeli beslenme üzerine olan bilgilerini tazeleyip spor yapmanın ve diş fırçalamanın sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu hatırlamış oldular.

25.11.2014