MATEMATİK ÖĞRETMENLERİMİZ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDEYDİLER

MATEMATİK ÖĞRETMENLERİMİZ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDEYDİLER

Matematik öğretiminin en önemli hedeflerinden biri öğrencilerin matematiği kullanarak düşünmelerini ve problem çözme, sorgulama, genelleme yapma, gerekçelendirme gibi düşünme becerilerinin gelişimini sağlamaktır. Son yıllarda öğretim programlarında bu yönde değişiklikler yapılmasına rağmen bu tarz hedeflere ulaşmada öğretmen faktörü çok önemlidir. Öğretmenlerin öğrencileri  için ne tarz matematik görevleri tasarlayacakları, bu görevleri öğrencilere nasıl sunacakları ve uygulanan görevleri düşünme becerilerini geliştirmek için matematik öğretmenlerimiz  09.02.2019  Cumartesi günü  Boğaziçi Üniversitesi'nde Dr. Engin Ader tarafından verilen "Matematik öğretimiyle öğrencilerin düşünme becerilerinin geliştirilmesi" eğitimine katıldılar.

Öğretmenlerimiz bu eğitimin sonunda;  öğrencilerin matematiksel düşünme becerilerini geliştirmek için öğretmenler tarafından dikkat edilmesi gereken faktörler, öğrencileri için geliştirdikleri matematik görevlerini baştan sona kadar nasıl verimli bir şekilde uygulayabilecekleri,
matematik görevlerini düşünme becerilerini geliştirecek şekilde hangi sorularla destekleyebilecekleri, sınıflarında çeşitli öğretim materyallerini ve modelleri matematik kavramları ve görevleri ile ne şekilde ilişkilendirerek kullanabilecekleri hakkında farkındalıklarını arttırdılar.


15.02.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.