KURTULUŞTAN   KURULUŞA  CUMHURİYET

KURTULUŞTAN KURULUŞA CUMHURİYET

28-29 Ekim tarihlerinde 3 Mart Eğitim Kurumları Yerleşkesinde Cumhuriyet'in 100. Yılı, çok anlamlı ve cumhuriyetimize yakışır törenlerle kutlandı.

28 Ekim'de okulumuzun bahçesi 100. yılın hakkını veren bir kalabalıkla doluydu. Saatler 19.23'ü gösterdiğinde başlayan ve beş ayrı sahne kurularak sergilenen, 43 öğrencinin ve 5 öğretmenin görev aldığı Proje Koordinatörü öğretmenimiz İbrahim Zeki Karabulut'un yazıp yönettiği, sahneye koyduğu, anlatıcılığını yaptığı "KURTULUŞTAN KURULUŞA CUMHURİYET" sahne gösterisi coşku, gözyaşları ve alkışlar eşliğinde izlendi. Sosyal Bilgiler öğretmenimiz Ali Rıza Günay'ın Atatürk'ü canlandırdığı, Drama eğitmeni ve proje koordinatörümüz İbrahim Karabulut'un anlatımıyla coşkunun yükseldiği, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin mirasını gelecek nesillere aktarma kararlılığını yansıtan tiyatral gösteri dakikalarca ayakta alkışlandı. Sahne gösterilerinde rol alan her bir öğrencimiz ortaya koydukları performansla biz büyüklere, adeta emanet alacağımız CUMHURİYETİ sizlerden sonra kararlılıkla ve gururla taşıyacağız der gibiydiler.

Gösterinin hemen ardından tüm katılımcılarla birlikte toplu olarak tutulan "CUMHURİYETE SAYGI NÖBETİ" Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nihan Alpay'ın ilk nöbeti tutmasıyla başlamış oldu. 13 saat,780 dk. süren, 300 (öğretmen, veli ve öğrenci) kişinin katılımıyla saat 21.00 de başlayan ve sabah 10.00'a kadar süren nöbete ilginin büyük olması Cumhuriyetimiz yaşaması ve yaşatılması adına çok kıymetli ve sevindiriciydi.

29 Ekim sabahı okulumuz bahçesi bir önceki geceyi aratmayan muhteşem bir kalabalıkla doluydu. Öğrenciler, veliler, öğretmenler tam anlamıyla 100. Yılın ilk sabahına yakışan bir coşkuyla resmî törene katıldılar. 28 Ekim akşamı katılımcılarla birlikte saat 21.00 de başlayan İlk nöbet, yine alanı dolduranların katılımıyla saat 10.0 da tutulan son nöbet ile sona erdi. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile törene başlandı. Proje Koordinatörü ve drama eğitmeni İbrahim Zeki Karabulut'un sunuculuğunu yaptığı tören, öğretmen ve öğrencilerimizin yer aldığı ''HARMAN DALI'' oyunuyla devam etti.

Türkçe öğretmenimiz Merve Uzman'ın günün anlam ve önemine dair çok etkileyici konuşmasından sonra on kız öğrencimizin Cumhuriyet'imizin 10 ilkesini   tanımlayan cümleleri söylerken yerleşkemizi dolduran velilerimizin alkışları ve coşkusu görülmeye değerdi.

İzmir Marşını ilköğretimin ve Lisemizin çatısında bulunan ve ellerinde Türk Bayrakları olan öğretmenlerimiz başlatmasıyla ve izleyicilerin de katılımıyla coşku doruğa çıktı. Sonra hep bir ağızdan söylenen marşlarla 28 Ekim akşamı "Kurtuluştan Kuruluşa Cumhuriyet" sahne gösterisiyle başlayan ve 28 Ekim saat 21.00 de başlayıp 29 Ekim saat 10.00 da biten "Cumhuriyete Saygı nöbeti" ile devam eden törenimiz 29 Ekim saat 10.00 resmî törenle sona erdi.

Yıllarca akıllardan çıkmayacak olan bu gösterinin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize; ayrıca Cumhuriyete Saygı Nöbeti 'ne katılarak Cumhuriyet meşalemizi söndürmeyen tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Cumhuriyet emin ellerde, Cumhuriyet sonsuza dek yaşayacak!

Cumhuriyet biziz, Cumhuriyet bizim.

Yaşasın Özgürlük, Yaşasın Demokrasi, Yaşasın Bağımsızlık

            YAŞASIN CUMHURİYET


31.10.2023

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.