KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA KULÜBÜ AKTOPRAKLIK HÖYÜK ARKEOPARK GEZİSİ

Bursa'nın 8.500 yıllık tarihine ışık tutan Aktopraklık Höyük Arkeoparkı Kültür ve Tabiat varlıklarını koruma kulübü öğrencileri ile birlikte ziyaret edildi. Öğrencilerimiz Açık Hava Müzesi haline getirilen Neolitik Köy Canlandırması ile geleneksel mimarlık örneklerini büyük bir hayranlıkla gezerek Tarih öncesi yaşam biçiminin daha iyi anlaşılması sağlanmıştır.

Kazı alanlarının daha yüksek bir kottan algılanabilmesi için gözetleme kulesine çıkarak Bursa'daki yaşamın ilk izleri geniş bir çerçeveden izlenmiştir.

Öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla kurulan atölyede uygulamalı olarak Tarih öncesinde kullanılan çömlek yapımı öğrencilerimizin eğlenceli vakitler geçirmesini sağladı. Killeri şekillendirerek yaptıkları toprak kaplar sayesinde interaktif bilgi akışı sağlanmıştır. Oldukça verimli geçen gezimiz Eski Kızılelma köyünden getirilen ahşap evlerin bulunduğu dinlenme alanında fotoğraf çekimleri ile son buldu.

25.05.2016