KODLAMA EĞİTİMİ BAŞLIYOR

KODLAMA EĞİTİMİ BAŞLIYOR

4. Sınıflarda "Bilgisayarda Kodlama Eğitimi" dersi ve 6. Sınıflarda "Bilişim Teknolojileri ve Yazılım" dersi içerisinde artık çocuklarımız bilişim çağında teknolojinin ve yazılımın nasıl geliştiğini görmeye başlıyorlar.

Kodlama eğitimi almak insana; sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandırıyor. Çocukluk döneminde öğrenilen bilgilerin ya da edinilen yeteneklerin daha kalıcı ve daha efektif olduğunu biliyoruz.

Öğrencilerimiz kodlama eğitimine ilk olarak "Oyun Tabanlı Öğrenme" ile başlayacaklar. Daha sonra öğrencilerimizi kodlama eğitimine adapte edip; onların kendi oluşturacakları sahne ve kurallarla yaratıcılıklarını geliştireceğiz.

Kodlama eğitimine öğrencilerimizle büyük teknoloji firmalarının kurucularından Sergey Brin(Google), Mark Zuckerberg(Facebook) ve Bill Gates(Microsoft) 'in de bulunduğu bir grup programcının ortak projesi olan "Code.org" sitesi üzerinde bir sınıf oluşturularak başladık.

Öğrencilerimiz "Code.org" sitesinde hazır sahneler üzerinde verdikleri komut ve kodlarla görevleri yerine getirerek kodlama eğimlerine giriş yaptılar. Bu eğitim de yazılımın temel yapıları olan döngüleri, eğer yapılarını, değişken terimlerini ve fonksiyon yapılarını tek tek öğreniyorlar.

Kodlama eğitiminin bir sonra ki evresinde artık çocuklarımız hazırladıkları kendi sahnelerini, verecekleri komutlara göre yönlendirecekleri Scratch programıyla tanışacaklar. Bu program ile kodlama eğitiminde artık kendi ürettiklerini sergileme şansı bulabilecekler.

Scratch programıyla kodlama yapısını öğrendikten sonra Small Basic programına geçilerek öğrencilerimizin direk olarak yazılım dillerini kullanarak bilgisayarda sonuçlarını görmeye başlayacaklar. Bilgisayarlarda bulunan "Paint", "Hesap Makinesi" gibi programların nasıl yapıldıklarını görüp; kendileri de benzer yapılar oluşturabilecekler.

Gelecek nesillerin daha ileri seviye teknoloji ile üreten ve araştırma-geliştirmeye önem veren bir nesil olabilmesi için çalışmalarımız devam ediyor.


15.12.2015

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.