İKİNCİ YABANCI DİLLERDE DÜZENLENEN MAKET YARIŞMASINDA 3 MART YİNE GÖZ DOLDURDU

İKİNCİ YABANCI DİLLERDE DÜZENLENEN MAKET YARIŞMASINDA 3 MART YİNE GÖZ DOLDURDU

Okulumuz Özel Irmak Okulları'nın Türkiye genelinde özel ve resmi Ortaokullar arası düzenlemiş olduğu ikinci yabancı dillerde "Ülke Maket Yarışması"na hem Almanca hem Fransızca alanında katılmıştır. Yarışmanın amacı öğrencilerin öğrendikleri ikinci yabancı dilde, dil bilgilerini kullanarak duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini ve kültürler arasında bağlantı kurmalarını sağlamaktır. Yarışma için öğrenciler dilini öğrenmekte oldukları ülkenin,ülke tarihinde veya coğrafyasında önemi olan bir yerin maketini hazırladılar ve öğrendikleri ikinci yabancı dil ile bu maketin tanıtımını yaptılar.

Yarışmaya;

  • Almancadan Dilara BAYRAM'ın hazırlamış olduğu Berlin Duvarı, Doğa ÖZER'in Berlin'de bulunan Dünya Saati maketi ile katılım sağlanmıştır. 
  • Fransızca ise Emek Bilge AYDIN'IN hazırladığı Paris'te bulunan Louvre Müzesi maketi ile katılmıştır.

Yarışma ön eleme sonuçları 25 Aralık 2015 tarihinde Irmak Okulları'nın web sitesinde yayınlandı. Okulumuz 302 eser arasından seçilerek hem Almanca hem de Fransızca da ön eleme listesine girmeyi başardı. Ödül almaya hak kazanan eserlerin belirleneceği final değerlendirmesi 20 Ocak 2016 tarihinde jüri komisyon üyelerinin toplanmasıyla gerçekleşecek ve sonuçlar yine web sitesi üzerinden 22 Ocak 2016 tarihinde ilan edilecektir.Bu süreçte tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyor ve final sonuçlarını heyecanla bekliyoruz.

Maketlerin tüm yapım aşamasında destek olan Görsel Sanatlar öğretmenimiz Şirvan Ö.Göktürk'e, Md. Yrd. Filiz Ö.ÇİFTÇİ'ye, Almanca öğretmenlerimiz Burcu Yurtseven, Hafize Korkmaz'a ve Fransızca öğretmenlerimiz Gülistan Ova 'ya ve Şeyma Aslan'a teşekkür ediyoruz.


29.12.2015

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.