HAYDİ! MANDALA YAPALIM

Tema Projesi kapsamında, okulumuz 2.sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu "Haydi Mandala Yapalım" etkinliğini büyük bir keyif içerisinde gerçekleştirdik. Peki, nedir bu Mandala?

Mandala daire veya merkez anlamına gelir. Belirgin bir şekilde duran merkez noktası etrafına şekiller ve desenler yerleştirilmiştir. Mandala, boyama yoluyla insanı sakinliğe ulaştırır, rahatlatan bir etki yapar.

Eğitimciler tarafından yapılan araştırmalar göstermektedir ki Mandalanın dikkat süresini ve yoğunlaşmayı arttırdığı, sabırlı olmayı sağladığı, stresi azalttığı; gruba uyum sağlamayı artırdığı; yaratıcılığı desteklediği; çocukların duygularını dışa vurmaları açısından rahatlık ve özgüven sağladığı da unutulmamalıdır.

Etkinliğimizi gerçekleştirirken Mandalanın rahatlatıcı etkisini artırmak için; etkinliğimizi klasik müzik eşliğinde gerçekleştirdik. Böylece etkinliğimizi öğrencilerin etkin katılımıyla gerçekleştirdik.

15.04.2016