ÖĞRETMENLERİMİZ FRANSA'DA EĞİTİMDEYDİLER

ÖĞRETMENLERİMİZ FRANSA'DA EĞİTİMDEYDİLER

CISV (Children's International Summer Villages), her yıl Türkiye'nin de içinde olduğu pek çok ülkede yaz kampları düzenleyen bir dernektir. 11 yaş ve üzeri bireylerin katılabildiği bu kampların, dünya barışına katkı sağlamak, kültürel farkındalık oluşturmak, Avrupa vatandaşları yetiştirmek gibi amaçları vardır. Okulumuz bünyesinde de üç yıldır öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz CISV kamplarına katılmaktadırlar.

Kamp direktörleri ve liderler için Fransa'nın Aix En Provence şehrinde düzenlenen CISV Bölgesel Eğitim Forumu'na (Regional Training Forum)okulumuz İngilizce öğretmenleri de katıldılar. Bu yılki kamplarda alacakları görevler doğrultusunda Armağan Şenel, Step-Up (14-15 yaş) grubunda kamp direktörlüğü, Bircan Cin Boyraz ise Village (11 yaş) grubunda liderlik eğitimi aldılar.

Eğitimin amacı liderler için, yaz kamplarındaki rolleri, ailelerle iletişim, yolculuk, uçuşlar, doldurulması gereken formlar, kamp boyunca karşılaşılabilecek olası riskler ve liderler arası ilişkiler; kamp direktörleri için ise kamptan önce tüm kampın hazırlanma süreci, kampa gelecek olan ülkelerle iletişim, kamp boyunca yaşanabilecek problemler, kamp sonrası doldurulması gereken formlardı.

Çeşitli ülkelerden yüzün üzerinde katılımcının olduğu eğitim hem çok yoğun hem de çok keyifli geçti. Birbirini daha önce hiç tanımayan bir ekiple kısa sürede ekip ruhu oluşturuldu ve güçlü arkadaşlıklar kuruldu. Aynı zamanda çocukların özgüven oluşturabilmeleri için neler yapılabilir, yaparak yaşayarak öğrenme, CISV ilkeleri ve kuralları hakkında bilgi sahibi oldular.


15.04.2016

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.