"GEZİCİ RENKLERİN SOHBETİ" RESİM SERGİSİ "KENTİMDEKİ TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLER"

"GEZİCİ RENKLERİN SOHBETİ" RESİM SERGİSİ "KENTİMDEKİ TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLER"

"Her birey ülkesini ve kültürünü tanımalıdır." ilkesinden yola çıkılarak, Görsel Sanatlar zümremizin  "Gezici Renklerin Sohbeti" projesi  yedi bölgemizden  yedi il seçilerek gerçekleştirildi. Tüm okulların kendi bölgelerinin kültürünü yansıttığı resimler,23 Nisan Haftası Etkinlikleri kapsamında okulumuz giriş salonunda sergilenmektedir.

Bilindiği üzere ülkemiz birçok farklı kültürün yer aldığı, kendine has tarihi ve doğal güzelliklere sahip bir coğrafyadan oluşmaktadır. Bu projede öğrenciler yaşadıkları kentlerdeki tarihi ve doğal güzellikleri resmetmişlerdir.

Sen başında başladığımız "Gezici Renklerin Sohbeti"  projesi için, 7 bölgeden 7 il seçilerek (Artvin-Denizli-Osmaniye-Iğdır-Bursa-Mardin-Aksaray) aynı yaş grubundaki çocukların görsel sanatlar yoluyla sosyokültürel iletişimi hedeflenmiştir. Yedi bölgemizden seçilen illerdeki okulun öğrencilerinin yaptıkları resimleri sırayla belirlenen tarihlerde seçilen okullarda sergilenecektir.

Sergiler;

  • 4 Nisan 2019 tarihinde Artvin- Karadeniz Bakır İlkokulu'nda,
  • 11 Nisan 2019 tarihinde Denizli- 19 Mayıs İlkokulu'nda,
  • 23 Nisan 2019 tarihinde okulumuzda açılmış ve sırasıyla diğer illerde açılmaya devam edecektir.

Bu projeyi hazırlayan başta Görsel Sanatlar Zümre Başkanımız Ebru Dağdelen Soysal'a ve Görsel Sanatlar zümremize ve projeye değerli katkılarını sunan paydaş okullarımızdan;

IĞDIR GÖDEKLİ İLKOKULU Öğretmeni Emel Aydın'a

MARDİN KARAKUYU İLKOKULU Öğretmeni Kamile Özdemir'e

ARTVİN KARADENİZ BAKIR İLKOKULU Öğretmeni Akgün Beyazkaya'ya

DENİZLİ 19 MAYIS İLKOKULU Öğretmeni Hacer Öztürk Eren'e              

AKSARAY TAŞPINAR İLKOKULU Öğretmeni Gül Bayrakdar'a

OSMANİYE MEHMETLİ ORTAOKULU Öğretmeni Elif Nalbat'a ve öğrencilerine, destek veren okul idarecilerine çok teşekkür ediyoruz.


25.04.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.