BANDO TAKIMIMIZ ÇOCUK HAKLARI FESTİVAL AÇILIŞINDAYDI

BANDO TAKIMIMIZ ÇOCUK HAKLARI FESTİVAL AÇILIŞINDAYDI

Okulumuz Bando Takımı bugün (12.04.2019) 12-16 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan 8. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali açılışında yer aldı.

Festival çocukların sinemadaki katılım ve üretimlerine kamuoyunun dikkatini çekmeyi, çocukların düşünce ve isteklerini görünür kılarak çocuk hakları fikrinin yaygınlaşması ve içselleştirilmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

UNICEF Türkiye Milli Komite Başkanı Prof. Dr. Talat Halman'ın desteğiyle, 2005- 2012 yılları arasında UNICEF gönüllüsü olarak çalışan çocuklar, çocuk haklarının görsel olarak daha dikkat çekici olduğunun farkına varır.

Bu amaçla çekmiş oldukları "Komite 16" adlı kısa filmde, Bursa Çocuk Hakları Çocuk Komitesi'nin kuruluş ve çalışma prensiplerini çocuk gözüyle anlatırlar. 2010 yılında çekilen film,   800 çocuğun katıldığı Dünya Çocuk Günü'nde, Bursa Valiliği öncülüğünde,  Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi'nin desteğiyle gösterime girer.

Çocuk Hakları ile ilgili olarak farkındalık yaratmayı amaçlayan çocuklara bir  destek bu gün önemli kurum ve kuruluşlardan gelmeye devam etmektedir.

Bu anlamlı etkinlikte yer almaktan mutluyuz. Bahadır öğretmenimize ve Bando Takımı öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.


13.04.2019

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.