DOĞADA BİR GÜN

ÇEK 3 Mart Azizoğlu İlkokulu olarak doğa ile baş başa dopdolu bir gün geçirdik.

Doğada Bir Gün Etkinliği, İstanbul'da 14 yıl, Bursa'da ise 3 yıldır uygulanan bir programdır. İlköğretim çağındaki öğrencilerin yıl içindeki çalışmalarını destekleyici oyun kurgusu içinde gerçekleşen interaktif bir etkinliktir.

Bu etkinlik, okul programlarına kaynak sayılabilecek emniyetli, fiziksel şartları oluşturulmuş mekânlarda, konuları besleyen kurguda düzenek araç gereç kullanımı açısından zengin, doğa koşullarına ve bilincine uygun, organizasyon ve içerik açısından donanımlı alternatif bir eğitici oyun programıdır.

Yapılan etkinlikler hayal gücünü, korkuyla baş edebilmeyi, kendine güven duygusunu, oyun esnasında strateji kurgulamasını zekâ, dikkat, bilgi ve beceri yeteneğini geliştirmeyi, takım çalışmasında uyumlu birey olma yetisini geliştirir.

Bütün gün bu oyunlarda oynama şansı bulan öğrencilerimiz bu keyifli günün tadını sonuna kadar çıkardılar. Doğa ile iç içe geçirdiğimiz bu güzel gün için Doğada Bir Gün ekibine çok teşekkür ederiz.

05.05.2016