DESTINATION IMAGINATION TÜRKİYE TURNUVASI (DAT 2018)

DESTINATION IMAGINATION TÜRKİYE TURNUVASI (DAT 2018)

Destination Imagination Türkiye Turnuvası (DAT 2018) ,Hayal Gücüne Yolculuk Derneği tarafından düzenlenen Yenilikçi Problem Çözme Etkinliği dir.

Etkinlik her yıl olduğu gibi bu yıl yine Kuşadası Efes Kongre Merkezinde Türkiye'nin çeşitli illerinden 180 farklı okul, 2800 öğrenci ve 360 takımın katılımıyla gerçekleşti.

 Destination Imagination ABD'nin 48 eyaletinde ve Kanada, Türkiye, Kore, Guatemala, Polonya, Çin, Hindistan, Büyük Britanya, Brezilya ve Singapur gibi 30 farklı ülkede uygulanan, kâr amacı gütmeyen, dünyanın en büyük yenicilik, takım çalışması ve çözüm geliştirme organizasyonudur.

Turnuvaya "Sosyal Sorumluluk" ve "Güzel Sanatlar" kategorileri ile katılan 14 öğrencimiz okulumuzu başarıyla temsil ettiler.

İlk olarak dönem başında 6 kategori (bilim, teknik, mühendislik, güzel sanatlar, doğaçlama, sosyal sorumluluk) arasından seçilen ve bir dönem boyunca hazırlanılan görevler 8 dakikalık bir sürede seyirciler ve jüri önünde sergilendi.

 İkinci olarak gerçekleşen "Anlık Görev" yarışmasında öğrencilerimiz o anda verilen malzemelerle yaratıcılıklarını kullanarak 4 dakika gibi kısa bir sürede herhangi bir yapı tasarladılar ve bunu jüri karşısında sundular.

Ortaokul DI Kulübü öğrencilerimizle 2 takım halinde turnuvada yer aldılar.

Bu turnuvada Türkiye'nin çeşitli illerinden 180 farklı okul, 2800 öğrenci ve 360 takımın arasında,

           1.Fairy Avacados-Güzel sanatlarda 5.sırada

           2.Sun Shine -Sosyal Sorumluluk alanında 9.sırada

yer aldılar.

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi gösterdikleri bu başarı nedeniyle  kutluyoruz.

Böylesine büyük, kapsamlı ve kalabalık bir organizasyonda öğrencilerimizin gösterdikleri uyum ve güzel davranışları ile gururluyuz.

Takım liderlerimiz Emir Tutal, Armağan ŞENEL ve Bircan CİNBOYRAZ öğretmenlerimize, takımlara destek veren İbrahim Zeki  KARABULUT ve Ebru Dağdelen SOYSAL öğretmenlerimize çok teşekkür ediyor , önümüzdeki yıl da katılmayı heyecanla bekliyoruz.


27.02.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.