ÇEK'Lİ ÖĞRETMENLER STEM & MAKERS FEST / EXPO TÜRKİYE 2016 2. STEM ÖĞRETMENLER KONFERANSI'NDAYDI

3-4 Eylül 2016 tarihinde, Hacettepe Üniversitesi, Beytepe Kongre Merkezi'nde STEM & Makers Fest/Expo 2. STEM öğretmen konferansı yapıldı. 2 gün süren konferansta 26 farklı çalıştay,21 farklı şirket/kurum standı, 50'nin üzerinde poster ve uygulamalı bilimsel etkinlik düzenlendi. STEM yaklaşımı Fen ve Matematik alanlarının teknoloji kullanılarak özümsenmesi ve bir ürün ortaya çıkarılması üzerine oluşturulmuştur. Fen, Matematik, Mühendislik ve Teknoloji kazanımlarını kapsamaktadır.

Konferansa,okulunu bir STEM & Maker okuluna dönüştürmek isteyen öğretmen ve yöneticiler katıldılar. ÇEK Özel 3 Mart Eğitim Kurumları olarak Ortaokul müdür yardımcısı Kaan Selçuk ve Fen Bilimleri öğretmenlerinin katılımcı oldukları konferansta bilim insanları, mühendisler, eğitimciler ve diğer uzmanlarla tanışma, konuşma ve etkileşime girme imkanı oldu. 2016-2017 Eğitim öğretim yılında Çek Eğitim Kurumları'nda STEM Atölyesi kurulacaktır. Fen, Matematik ve Bilişim Öğretmenlerinin görevli olacağı atölyede çeşitli STEM etkinlikleri, Arduino, Scratch, Algodoo, Makey Makey, Sanal Gerçeklik gibi farklı yazılım ve teknikler kullanılacaktır. Hedefimiz maker düşünen, disiplinler arası öğrenen, bilimsel metotları uygulayan ve sorgulayan, tasarım odaklı çalışan, mühendislik tasarım sürecini bilen, problem ve proje tabanlı çalışan, üreten ÇEK'liler yetiştirmektir.

17.09.2016