ÇEK'İN 2. SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÇEK(İ) MECE

ÇEK'İN 2. SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÇEK(İ) MECE

Çek(i)mece projemizde ikinci yılımızın sonlarına yaklaştık. Bu yıl, geçen yıl ki köyümüz Müşküle'nin yanına bir de Güngören köyünü ekledik.

Etkinliklerimizin ilkini Müşküle Köy'ünde gerçekleştirdik. Çek(i)mece gönüllüleri olarak zeytin hasadına katıldık. Öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan bir grupla köyümüzü ziyaret ettik. Önce köy evlerinde, toplanan zeytinlerin bir kısmının depolandığı ve işlendiği depo olarak kullanılan kısımları gezdik. Daha sonra zeytin tarlalarına geçip zeytin topladık. Kimimiz dallara uzanırken kimimiz merdivenlere tırmanıp zeytinleri aşağıya serilmiş olan sergilerin üzerine silkeledi. Çocuklarımız da silkelenen zeytinleri kasalara doldurdu. Sonrasında da yakınlardaki bir zeytinyağı fabrikasına gidip, toplanan zeytinlerin zeytinyağına dönüştüğü ana kadar olan işlemleri yerinde görüp yetkililerden bilgi aldık.

Bu etkinliğin ardından bir gönüllümüz aracılığıyla ulaştığımız sponsorlar tarafından alınan bot ve montları, Müşküle ve Güngören de ki çocuklarımıza ulaştırdık. Malzemelerin tasnifinden hediye paketlerinin yapılmasına kadar her şeyi gönüllülerimizle beraber, büyük bir keyifle yaptık.

Ayrıca bu sene okulumuzda Çek(i)mece Bisiklet Topluluğunu faaliyete geçirdik. İlk eğitimimizi aldık ve turlarımıza da yavaş yavaş başladık. Bunun yanı sıra gönüllü bir öğretmenimiz aracılığıyla Çek(i)mece bayrağımızın Çanakkale bisiklet turunda omuzlarda taşınmasının mutluluğunu yaşadık.

Dönemin başından itibaren Güngören Köyü ilkokulunda atölye çalışmalarımıza da başladık. Drama, müzik, yaratıcı yazma ve okuma, masal anlatıcılığı gibi  konularda bir çok atölye çalışması yaptık. Dönem sonuna kadar da yapmaya devam edeceğiz. Bunların yanı sıra çocuk kitapları yazarlarını köydeki çocuklarımızla buluşturmaya Güngören'de de devam ettik. Yazarlarımız hem imzalı kitaplarını hediye ettiler hem de harika bir atölye çalışması yaptılar.

Bu sene çocuklarımızı da daha sık köylere götürme fırsatımız oldu. Sınıfça yaptığımız gezilerimizde çocuklarımız hem köydeki arkadaşları ile tanışma fırsatı buldu hem de hep beraber bahçe oyunları oynayarak kaynaşıp keyifli bir gün geçirdiler.

Senenin en güzel etkinliklerinden biri ise Güngören İlkokulu bahçesine yaptırdığımız oyun parkının açılışı oldu. Maddi boyutu bir grup sponsor tarafından karşılanan parkın açılışını, İstanbul'dan gelen bir otobüs dolusu misafirimiz, yönetim kurulu başkanımız ve  üyelerimiz, idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve Güngören köyü sakinleri ile birlikte tam bir imece çalışması ile gerçekleştirdik. Hem köylülerin hazırladığı gözlemeler hem de gönüllülerimizin hazırladığı ikramlık yiyeceklerle, hep beraber oynadığımız oyunlarla, çocuklara verilen hediyelerle, uçurtmalarla, doğa yürüyüşüyle, sıcacık sohbetlerle dolu harika bir gün geçirdik. Çek'li olmanın, imece ruhunu tekrar yaşamanın gururunu coşkusunu bir kez daha yaşadık.

Artık düzenli olarak yaptığımız çalışmalar dışında önümüz de bir güzel hedef daha var; Güngören İlkokulu'nun ihtiyacı olan anaokulunu açmak ve  açılışını da önümüzdeki eğitim ve öğretim dönemine yetiştirmek,  aynı coşkuyla da o gün tekrar bir araya gelmek.

Bizler hala yolun başındayız ve ilk günkü heyecanımızı kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz. Aramıza yeni katılanlarla daha da güçleniyoruz. Ancak bu yeterli değil.

Siz yoksanız bir eksiğiz.

Daha bir çok köy, bir çok okul, bir çok çocuk var. Bizler hepsine ulaşmak , yüreklerine dokunmak istiyoruz ve bir gün bunu başaracağız, buna inanıyoruz.


25.05.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.