ÇEK(İ)MECE'DE KURULAN HAYALLER BİRER BİRER GERÇEĞE DÖNÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

ÇEK(İ)MECE'DE KURULAN HAYALLER BİRER BİRER GERÇEĞE DÖNÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

Her şey bir köy ilkokulu öğretmeninin "5 yıldır bu okuldayım ama daha anaokulu görmüş çocuğum olmadı" demesiyle başladı...

İki yıl önce Çek(i)mece projemize  ikinci köy olarak Güngören ilkokulunu  dahil ettik. Atölyelere hemen başlarken bir yandan da okulun donanım eksiklikleri ve fiziksel ihtiyaçlarını belirlemeye çalıştık. Yazımızın başındaki cümleyi de bu esnada öğretmenimizden duyduk.

Okul bahçesi içerisinde atıl durumda olan eski bir lojman binası vardı. Bakım ve onarım istiyordu ama bunlar hallolduktan sonra pekala anasınıfı olarak kullanılabilirdi. Bunun için bir takım girişimlerde bulunmuşlar ama sonuç alamamışlar. Bu noktada devreye Çek(i)mece Projesi gönüllüleri olarak bizler girdik ve neler yapabileceğimize dair çalışmalarımıza başladık. Bir süre sonra bir hayırseverin okulun onarım ve bakım işlerini üstlendiğini öğrendik. Bizler de okulun tüm iç tefrişatını yapmaya karar verdik.  Gönüllülerimiz sayesinde de çok kısa bir sürede buzdolabından fırına, öğrenci dolaplarından kırtasiye malzemelerine, bir yıllık temizlik malzemeleri ihtiyaçlarından masa sandalyelerine, panolarından portmantosuna kadar okulun tüm ihtiyaçlarını karşıladık ve eğitim öğretime hazır duruma getirdik.

Şu an Güngören İlkokulu anasınıfında 13 çocuğumuz eğitim görmektedir. Bizler de Çek(i)mece gönüllüleri olarak bunun haklı gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Tüm  ÇEK ailesinin ve Çek(i)mece gönüllülerinin emeklerine yüreklerine sağlık.

Bir çocuğun gülümsemesinin sebebi ya da ortağı olmak... Bundan daha önemli ne olabilir ki?


17.05.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.