BURSA'YA PANORAMİK BİR BAKIŞ

"Panorama 1326" iki farklı dünyanın tarih sahnesindeki kesişme anının bir fotoğrafı ve bir medeniyet vedaya hazırlanırken diğerinin tarihe merhaba deyişinin hikayesidir.....

"Kültür ve Miras" ünitesi kapsamında Sosyal Bilgiler Zümresi olarak düzenlediğimiz geziye 7.sınıf öğrencilerimizle Bursa'nın fethi ve Osmanlı İmparatorluğunun kuruluş hikâyesinin özel olarak hazırlandığı görsellerle anlatıldığı 'Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni ziyaret ettik. Türkiye'de İstanbul Fetih 1453'ten sonra Bursa'da ikincisi yapılan Panorama Müzesi şimdilik, mimari olarak Dünyadaki panorama müzeleri arasında en büyüğüdür. 1300'lü yıllarda Bursa'nın görüntüsü ve fetih hikâyesini 3 boyutlu olarak yansıtan müzede aynı zamanda kuruluş dönemi padişahlarının Bursa ile ilgili hikâyelerini anlatan 12 adet tablo öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgi görürken, öğrencilerimiz üniteye ait bilgilerini pekiştirme fırsatı buldu.

26.12.2018