BİLİM SERÜVENİNE ÇIKAN 3 MART'LILAR

Okulumuz 5. Sınıf öğrencileri, Bursa Bilim ve Teknoloji merkezini gezerek hem öğrendiler hem de eğlendiler. Derslerde işlediğimiz veya işleyecek olduğumuz konularla ilgili birçok deney düzeneği sayesinde yaparak yaşayarak öğrenmenin tadını çıkardılar.

Bilim ve Teknoloji Merkezi görevlisi tarafından yapılan bir sunumla elektriklenme ve yanma ile ilgili gösteri deneylerini izlediler.

Ses, enerji, ısı, ışık, hava, elektrik, su, yenilenebilir enerji ve suyun serüveni gibi 14 farklı kategoride sayısı 250`ye yaklaşan deney ünitesinin bulunduğu merkezde fizik, kimya, elektronik gibi branşlarda uzman rehberlerin gözetiminde öğrencilerimiz deney üniteleri başında uygulama yapma olanağı bularak bilim serüvenine ortak oldular.

Eğlenerek öğrenmenin gerçekleştiği gezimizden yeni bilgiler edinerek dönen öğrencilerimiz gelecekte yapacağımız bilimsel gezileri merakla beklemektedir.

17.11.2017