AVRUPA ATIK AZALTIM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

AVRUPA ATIK AZALTIM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Avrupa Atık Azaltım Haftası'nın (European Week for Waste Reduction - EWWR) bu yılki etkinlikleri 20-28 Kasım 2021 tarihlerinde "Döngüsel Topluluklar" teması ile gerçekleştirilmiştir.

EWWR; atık azaltma, ürünün yeniden kullanımı ve maddesel geri dönüşüm stratejileri hakkında farkındalık oluşturmayı 2009'dan beri temel amaç edinmiştir. Bu amacı gerçekleştirmek için EWWR katılımcıları tarafından yapılan çalışmalar vurgulanmakta, üç temel faaliyet temasına [azalt (reduce), yeniden kullan (reuse), geri dönüştür (recycle)] odak oluşturmak için teşvik sağlanmaktadır.

25 Kasım Perşembe günü Özel 3 Mart Ortaokulu EKO TİM öğrencileri ile katıldığımız programda Prof. Dr. Güray Salihoğlu "Sürdürülebilir Kampüs Projesi Koordinatörü olarak "Atıklar ve Hayatımız" sunumu ile projenin genel hatlarından bahsetti. Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz kampüste gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilecek olan faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Şule Turhan "Suyumuza ve Gıdalarımıza Ulaşan Atıklar" sunumu ile şimdiden kendini hissettirmeye başlayan ve yakın gelecekte ciddi sorunlara yol açacak su ve gıda kıtlığı hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu çevre ve atık azaltım konulu poster çalışmalarına da sunumda yer verildi. Prof. Dr. Kamil Salihoğlu'nun "Kampüste Atık Yönetimi" sunumu ile program sona erdi.

Kulüp öğrencilerinden Konservatuvar öğrencisi Ezgi Aykanat'ın piyano resitalinin ardından, öğrencilerimiz geri dönüşüm malzemeleri ile yapılmış olan müzik aletleri eşliğinde şarkılar söylediler. Yine geri dönüşüm malzemelerinden yapılmış olan ürünlerin sergisini gezip atölye çalışmalarına katıldılar.


26.11.2021

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.