20 KASIM ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

20 Kasım günü Evrensel Çocuk Günü veya Çocuk Hakları Günü olarak kabul edilmiştir.

Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır.

Günümüzde çocuk hakları ile ilgili olan uluslararası belge; 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve 193 ülke tarafından onaylanmış olan Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına dair sözleşmedir.

Okulumuz 4. Sınıf öğrencileri ile Çocuk Hakları Günü'nü okul içinde bir yürüyüşle kutladık. Öğrencilerimiz, hazırladıkları pankartlar ile okulumuz öğrencilerinde farkındalık yaratmaya çalıştılar.

25.11.2021