7. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE  ERGENLİK DÖNEMİ HAKKINDA EĞİTİM VERİLDİ

7. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE ERGENLİK DÖNEMİ HAKKINDA EĞİTİM VERİLDİ

Okulumuz psikologları Ali DEMİREL ve Sinem BİÇER tarafından 7. sınıf öğrencilerimize ergenlik dönemi hakkında eğitim verildi.

Her cinsiyetin fiziksel yapısı ve ergenlik döneminde ortaya çıkan farklı gelişim/ değişim özellikleri önemsenerek, eğitimin amacına ulaşabilmesi için; Sinem BİÇER ergenlik dönemi hakkında kız öğrencileri bilgilendirirken Ali DEMİREL de erkek öğrencileri bilgilendirmiştir.

Eğitimde, ergenlik dönemi öğrencilere tanımlandıktan sonra ergenlik döneminde olan bir bireyin nasıl gelişim ve değişimlere uğradığından bahsedildi. Bu gelişim ve değişimler fiziksel- bedensel, sosyal ve duygusal alanlar olmak üzere sınıflandırılarak anlatıldı. Ergenlik dönemindeki bireylerin sıklıkla karşılaşacakları problemlere değinilerek bu problemlerle nasıl baş edecekleri hakkında bilgi verildi. Bunun yanı sıra; bu dönemde özellikle dikkat edilmesi gereken vücut temizliği ve bakımı, sosyal ilişkiler (aile ve arkadaş ilişkileri) hakkında da konuşuldu.

05.01.2016