3 MART'TA OKUL MECLİSİ VE BAŞKANLIK SEÇİMİ HEYECANI

3 MART'TA OKUL MECLİSİ VE BAŞKANLIK SEÇİMİ HEYECANI

Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulunda demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen ''Başkanlık Seçimi ''heyecanı yaşandı.

Okul öğrenci meclisi seçimlerinin, öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden okulumuzda bu çalışmaları titizlikle yürütmeye özen gösteriyoruz.

Bu demokrasi iklimi içerisinde  okulumuzda 2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı seçimi gerçekleştirildi.

Başkanlık için aday olan öğrenciler 06-22 Kasım tarihleri arasında propaganda çalışmalarını yürüttüler.  Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda hazırladıkları poster ve sloganları da okulun çeşitli yerlerine asma fırsatını buldular.

Okulumuz Rehberlik Servisinin koordinesinde  23 Kasım Perşembe günü tüm öğrenciler oylarını kullandılar. Gizli oy, açık sayım yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda:

Ortaokul Meclis Başkanlığına Mert Erkul; Başkan Yardımcılığına Batu Bölükemini seçildi.

Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi, başkan ve başkan yardımcısını kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.

Rehberlik servisine teşekkür ederiz.


05.12.2023

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.