3 MART'TA  FRANKOFONİ COŞKUSU

3 MART'TA FRANKOFONİ COŞKUSU

Frankofoni kelimesi "Fransızca konuşan anlamına gelmektedir. Resmi dili Fransızca olan 18 ülkenin yanı sıra yaygın olarak konuşulduğu 57 ülkede ve Fransızca yabancı dil eğitimi veren kurumlarda mart ayının son haftası frankofoni haftası olarak kutlanır.

Bizler de her yıl kutladığımız gibi bu yıl da Frankofoni Haftası etkinliklerimizi öğrencilerimizle okulumuzda kutladık.

Bu etkinliğimizde Suat Şahin yönetiminde 4,5,6 ve 7.sınıf öğrencilerinden oluşan çok sesli koro "Voix sur ton chemin" adlı şarkıyla açılışı   yaptı.

5,6 ve 7. Sınıf lardan oluşan Fransızca kulübü öğrencilerinin canlandırdığı "2 Familles 1 Maison" adlı oyunla devam eden etkinlikte ilk kez Fransızca dilinde rol alan öğrenciler seyircilerden büyük alkış aldı.

Lise öğrencilerinin hazırlamış olduğu "Kibar Ol ,Fransızca Olsun" isimli kısa film izlendi ve devamında 9.sınıf öğrencilerimizden Emek Bilge Aydın ve Zeynep Nisa Açıkgöz  "Dernière Danse, Bella ve Je t'aime" şarkılarıyla seyirciye güzel bir müzik dinletisi sundular.

Gösterinin sonunda ise okulumuzun en küçük Fransızca  4.sınıf öğrencilerinin seslendirdiği "On écrit sur les murs" ve "L'oiseau et l'enfant" isimli şarkılar etkinliğe damgasını vurdu.

Etkinliğimiz Fransızca öğretmenlerimiz Ayşe TERKİN, Nazife BİLBEY ve Pınar AKAR'a özverili çalışmaları için ve Drama Öğretmenimiz İbrahim Z.KARABULUT'a katkıları için çok teşekkür ediyoruz.


29.03.2018

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.