3 MART'TA FRANKOFONİ COŞKUSU

3 MART'TA FRANKOFONİ COŞKUSU

Bursa Türk-Fransız Alliance Française tarafından bu yıl Bursa'da Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde 4.sü düzenlenen " Frankofoni " gecesinde ÇEK Özel 3 Mart Ortaokulu olarak yerimizi aldık.

Frankofoni gecesi, Bursa Fransa Fahri Konsolosu Sayın Mehmet ERBAK ve Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeref Kara'nın konuşmaları ile başlayıp sırasıyla katılımcı tüm okulların gerçekleştirdikleri birbirinden güzel, piyes, müzik ve dans gösterileriyle devam etti.

Gecede, ortaokul öğrencilerimizden 6. Sınıfların sergiledikleri "Je vis en francophonie" piyesi ve 5.sınıfların "On écrit sur les murs" isimli şarkı ve dans gösterisiyle yer alan okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri geceye damgalarını vurdular. Piyesimiz ve şarkımız, Fransızca öğretmenlerimiz Ayşe TERKİN, Anna Maria SAVAŞ ve Pınar AKAR'ın özverili çalışmaları, Drama Öğretmenimiz İbrahim Z.KARABULUT, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Çiğdem ARDOS ve Müzik Öğretmenimiz Bahadır SEVİK'in katkılarıyla şekillendi.

Ayrıca Alliance-Française tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Frankofoni Metamorfoz Yarışması" na katılan ortaokul öğrencilerimizden Gamze Dede, Irmak Gürsoy ve Deniz Tanrıverdi'nin Görsel Sanatlar öğretmenimiz Pınar Aytek Altınkaya önderliğinde tamamlamış oldukları çalışmaları gecede 1.lik ödülü almaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimize dernek tarafından verilen hediyeler, yönetim kurulu başkanımız Buğra Küçükkayalar eşliğinde kendilerine sunulmuştur.

Gecenin sonunda ÇEK Fransızca Öğretmenleri  Ayşe Terkin, Pınar Akar, Anne-Marie Savaş'a dernek tarafından katılım sertifikası ve birer buket çiçek takdim edilmiştir.


10.04.2017

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.